dijous, 17 de març de 2016

Irkutsk 1919
No sé ben bé de quina manera ha estat però he acabat mirant aquest vídeo tan singular de la Rússia profunda, al mig del cor de Sibèria. Pareix ser que aquest noticiari va ser rodat pel Cos de Txecoslovàquia durant la guerra civil russa (1917-1922/23).

M'ha cridat l'atenció la manera fixa i quasi immòbil amb la qual la gent observava al càmera. Comportament, per altra part, que s'entén a la perfecció. Per tots és sabut que les càmeres d'aquell temps eren tan discretes com corrents en la vida diària, i sinó, picau al següent enllaç (càmera amb Chaplin). Els cartells del vídeo apareixien en rus i en francès, es deurà a que llavors el francès encara ocupava un lloc distingit com a llengua de comunicació internacional?

De tota manera, i sigui com sigui, el que queda clar és que amb imatges com aquestes i d'altres que he estat mirant durant els darrers mesos, cada vegada són majors les ganes d'agafar roba que tapi, sopes en pols per preparar al samovar i començar a fer quilòmetres cap a Terra Incognita

Algú s'apunta amb jo pel setembre que ve començar a aprendre rus?

Здравствуйте! 
(salut!)