diumenge, 17 de gener de 2016

L'illa de "Lost"

Ja fa temps que la sèrie de Lost va acabar. La sèrie transcorre a una illa misteriosa envoltada de platges i paisatges paradisíacs, amb óssos polars, construccions misterioses i habitants inesperats. Aquesta illa, que Rousseau cartografià al detall i que fascinà tant a John Locke, és ni més ni menys que l'illa d'Oahu, a l'estat de Hawai. Oahu és la tercera illa més gran de Hawai i és on, al sud, hi ha la coneguda ciutat de Honolulú.

A continuació pot veure's el mapa de Rousseau i comparar-se amb una captura d'imatge d'Oahu a través de Google Maps. Tot i alguns detalls fantasiosos com el cràter siutat allà on trobaríem Honolulú, o la badia on naufragà l'equip francès a l'oest de l'illa; les semblances entre l'illa dibuixada i l'illa on es portà a terme la gravació de la sèrie són incomptables.
Catalunya des de Mallorca

Avui de tarda, mentre pensava en si crear o no un nou blog, orientat a parlar de viatges, països, fronteres, curiositats vexològiques, etcètera; he trobat al facebook una fotografia que testimonia com n'és de possible de veure Mallorca des de Barcelona o, en aquest cas, Catalunya des de Mallorca. Sembla que tot i no ser cada dia, de tant en tant Lluc i Montserrat es troben i creuen la mirada. 

En aquesta ocasió el fotògraf mallorquí Marcos Molina ha penjat a la següent plana del facebook [enllaç] la seua darrer fotografia amb la que acompany aquestes línies. El fotògraf ha acompanyat la imatge amb la següent nota:
Observación de Catalunya desde el Puig Major, Mallorca, esta tarde. Revelado agresivo para extraer máximo detalle y optimizar identificación motivo. Macizo de Montserrat (215 km). Al fondo derecha, serra del Port del Compte (282 km). Focal 600 mm.


Als comentaris, el fotògraf català Jaume Cusidó hi ha adjuntat una fotografia inversa, on des de la Mola del Vallès podia veure's aquest matí la serra de Tramuntana.