dijous, 3 d’abril de 2014

Barcelona en blanc i negre

Els darrers caps de setmana en que he sét a Barcelona els hem aprofitat per, en algun moment, ja siga de nits o de dia, sortir a caminar. A passejar entre carrers. Generalment si era de nits ha sét per anar cap a Gràcia per menjar uns natxos amb guacamole o unes bones braves (com les de plaça Revolució, encara no n'he trobat enlloc més). En canvi si és de dia i la llum acompanya per treure la càmera, la ruta que solem fer és rambla avall i ja es veurà. 

Rambles a primera hora. Foto feta cap a les 7 del matí
He d'avisar que les fotos són de dies diferents i totes, excepte l'última, són d'un dia que vaig sortir a caminar que encara muntaven el mercat de la Boqueria. Plany no haver-hi fet cap foto de com carregaven les caixes de peix i muntaven totes les parades d'allí. El dia que explic, però, va ser un dia en que passades les Rambles acabàrem anant a la Barceloneta. Allí hi trobàrem la moto d'un client dels apartaments i seguírem caminant. Abans d'arribar, però, paràrem i passàrem per devora la plaça Reial.


entrada a la plaça Reial des de Rambles. 

Una cosa que sempre m'ha sorprès és la quantitat d'hores que fan les llibreries de les Rambles. Tanquen no sé a quina hora, igual a les 11 de la nit, no ho sé; però a les 7 del matí sí que sé que ja tenen obert amb tots els expositors a fora.


Passada la Barceloneta si un enganxa amb el passeig marítim pot acabar ben lluny, allà on hi ha les torres Mapfre. El diumenge passat no, l'anterior, que és quan vaig fer aquesta foto amb la que tanc l'escrit, va ser quan diguérem prou i començàrem a tornar direcció a casa, al Raval que, almenys on visc jo, no és una mala barriada: paquistanesos i hipsters combinats amb una proporció justa de turistes com per no saber si un es troba al Soho de Londres, a la part alta del Raval de Barcelona o Déu sap on.