dissabte, 16 de febrer de 2013

Sa Botiga de Dalt Vila, Pota Lait. (sedalinos i surumbams)A voltes estam anys en que no hi ha gaires novetats dins de l'atmosfera musical pitiüsa i llavors, altres anys són un videoclip darrere l'altre. Pocs mesos després del boom que ha originat el videoclip de Projecte Mut i el seu salt enllà de les dos illes, ha sortit el nou videoclip de Pota Lait. No fa molt tragueren el seu tercer disc: Cap a Vila.

Encara no he tengut l'oportunitat de sentir aquest nou guiscu, que deien els membres de la formació en ser que publicitaven el disc, així que només em queda imaginar que aqueixa cançó és una de les moltes que podem trobar a Cap a Vila. Confés que mai abans havia sentit un Pota Lait amb aquesta sonoritat. Avesat com estava al seu rock pagès, aquest so més madur m'ha ben desconcertat, però el millor de tot és que m'agrada, m'agrada molt. 

Al mateix temps, no deixa d'encuriosir-me i de fer-me bastanta gràcia: la cançó està caramulla de paraules pitiüses que últimament hem deixat anar una mica. Paraules que són actualment protagonistes de programes de seccions radiofòniques a Formentera per boca i gràcia d'en Vicent Ferrer, Vicent Morna, a l'Illa del Tresor, el programa de Ràdio Illa que s'emet tots els dissabtes de matí; o d'articles setmanals en nous mitjans de comunicació com és el cas del Nou Diari amb les aportacions a càrrec d'en Joan-Albert Ribes, que de tant en tant aniré penjant junt amb les aportacions d'en Vicent Morna

Parlant de paraules, vull destacar també que així com a facebook hi ha un grup que és de paraules eivissenques, per mi que es diu paraules MOLT eivissenques, he descobert que fa uns dies, tampoc gaires, ha sortit un grup anomenat formenterenc que fa una mica la mateixa tasca: recollir paraules o pronúncies que són pròpies de l'illa de Formentera. 


Estam davant d'una tendència que anirà a l'alça o és simplement un seguit de fets casuals?