dijous, 11 d’octubre de 2012

Universitat segrestada

Així  respecten alguns el dret i la llibertat dels estudiants a anar a classe.

A la Gran Via de les Corts Catalanes, just enfront de la nostra facultat de Lletres i Matemàtiques hi havia una gran pancarta on podia llegir-s'hi: "no deixem que ens prenguin la Universitat". Idò bé, això és just el que ha passat. Avui l'edifici històric de la Universitat de Barcelona ha estat segrestat per l'assemblea universitària. Aquest grup creu representar els drets de tot el conjunt universitari, cosa que per sort no fa ni de bon tros.   

Els assemblearis no han dubtat mica al negar el dret a classe als estudiants que ens disposàvem a entrar a les aules que érem la majoria—.  Ho han fet amb piquets, cadenes que blocaven totes les portes i, si s'esqueia, amb insults, comentaris extremadament prepotents i maleducats, i aires de superioritat. Tot això ho fan moguts per un paternalisme propi de sectors completament antidemocràtics (ho fem pel vostre bé, nosaltres sabem el que us convé, representam els vostres drets, gràcies a nosaltres bla bla bla, etc.) pròxims als radicalismes ideològics contaminats per decàlegs caducs, diluïts i mal interpretats sobre lluites socials del segle XIX.

En fi, és lamentable que algú pugui pensar que amb cadenes es poden defensar idees llibertàries. Dubt molt que aquesta sigui la Universitat que volem.