dijous, 27 de setembre de 2012

Claustre del "mosteiro dos Jerónimos"


Un temps més endarrere encara que quan coneguérem la ciutat de Venècia, bastant de temps més endarrere, just quan encara estava començant el mes de gener del passat 2011; na Laia i jo aterràrem a la capital dels lusitans. Va ser una escapada de cap de setmana, i quan dic de cap de setmana ho dic literalment, així com aterràrem, ens enlairàrem de nou despús-demà per tornar a Catalunya. 

Així i tot n'hi ha un fart de coses que dóna temps de veure amb un dia. I és que m'atreviria a dir que si Lisboa es visita de forma maratoniana, sense pressa però sense pausa, amb un dia o dia i mig, un ja pot entornar-se'n amb una idea general mitjanament fiable.

Les conclusions del viatge varen ser: -Que xul·los els tramvies grocs!  -Oh! Si també n'hi ha de vermells! -Les façanes estan enrajolades ("assulejades")! -Que polit! -Hi ha un lloc que es diu Belém on hi ha molts de monuments! -Anem-hi! -Oooooh!!!! I això amb voreres empedrades de blanc i negre amb mosaics impressionants, el castell de sant Jorge i el barri de Grassa, on hi estiguérem molt a gust escoltant flamenc,  és Lisboa.

A la foto, el claustre del monestir dels Jerònims, mosteiro dos Jerónimos, és un detall del major monument religiós, o almenys el monument de major importància que té Portugal. Si puc una hora penjaré alguna foto de l'interior de la nau de l'església perquè és impressionant. El tipus d'arquitectura amb el que està tot decorat l'anomenen estil manuelí i tristament desconec quines característiques té, diria que és un moviment pròpiament portuguès. Tot era, però absolutament tot, un oceà de gravats, de voltes, de talls, de dibuixats de tota mena per les parets. Sempre seguint aquesta línia que presenta el claustre. 

2 comentaris:

Laia* ha dit...

Amor meu, hi vam anar al setembre de l'any passat, celebrant el nostre aniversari!
I ja saps... Que el record més preuat que em vaig endur de Lisboa van ser els Pastéis de Belém!
Em van enamorar! ♥ Eren una delícia! :D

Jordi Riera ha dit...

en setembre??? Ostres és veritat. Cago en Déna ^^''


Gràcies Laia per sa correcció